Cannelloni

0 (0 ocen)

Lubię czasem poeksperymentować w kuchni.

Składniki:

  • opakowanie makaronu cannelloni
    0,5 kg mięsa mielonego
    2 cebule
    2 ząbki czosnku
    0,5 kg pieczarek
    oliwki zielone
    puszka pomidorów krojonych w kostkę
    koncentrat pomidorowy
    30 dkg sera żółtego
    2 szklanki mleka
    2 łyżki mąki
    1 łyżka masła
    sól
    pieprz
    zioła prowansalskie

Cannelloni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Canelloni 1. Farsz: Cebulę kroimy w kostkę, czosnek drobno siekamy, razem smażymy na oleju. Dodajemy pokrojone pieczarki, oliwki, chwilę dusimy. Dodajemy mięso, doprawiamy solą, pieprzem, ziołami, dusimy i odstawiamy do wystygnięcia.
     Sos: Mąkę rumienimy na maśle, wlewamy mleko, zagotowujemy. Dodajemy pomidory, koncentrat, doprawiamy do smaku (możemy dołożyć łyżkę musztardy).
    Makaron nabijamy farszem, układamy w naczyniu żaroodpornym. Resztę farszu wykładamy na wierzch, całość zalewamy sosem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika, zapiekamy w 200oC, ok 1 godziny (aż makaron będzie miękki).

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy