Cannelloni

4.5 (180 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gotowaniem zajmuję się sporadycznie, ale do tego dania często i chętnie wracam. Jest pyszne i niezbyt pracochłonne.

Składniki:

  • 1/2 kg mieszanego mielonego mięsa
    bułka tarta
    1 cebula
    1 opakowanie rurek cannelloni
    20 dag żółtego sera
    sos słodko-kwaśny
    sól
    pieprz
    przyprawa do mięsa mielonego
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Cannelloni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Mięso mieszamy z odrobiną bułki tartej i cebulą. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem
    i przyprawą do mięsa mielonego.
  • 2. Masą z mięsa wypełniamy rurki makaronu cannelloni, następnie wrzucamy je do gotującej się wody na 5-10 minut. Po upływie tego czasu rurki
    wyjmujemy, osączamy z wody i układamy w naczyniu żaroodpornym jedną przy drugiej.
  • Cannelloni 3. Cannelloni polewamy sosem słodko-kwaśnym. Żółty ser ścieramy na tarce o dużych oczkach i posypujemy nim makaron. Piekarnik rozgrzewamy
    do temperatury 200 °C. Wkładamy naczynie z makaronem i zapiekamy na 50-60 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować