Camembert panierowany

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Camembert doskonale smakuje panierowany w jajku i bułce tartej. Stanowi doskonałą przystawkę na ciepło na każdym przyjęciu:)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ser camembert: 1 sztuka
    - Jajko: 1 sztuka
    - bułka tarta do panierki: 2 łyżki
    - mąka do obtaczania: 1 łyżka
    - sól i pieprz: 1 szczypta
    - olej do smażenia: 2 łyżeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Camembert panierowany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Camembert panierowany 1. Ser przeciąć wzdłuż na dwie połowy. Jajko roztrzepać z solą i pieprzem. Krążki panierować najpierw w mące, potem w jajku, na koniec dokładnie obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na niewielkim ogniu z obu stron na złoty kolor. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podawać z ulubioną surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Camembert

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki Impreza Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować