Caffe latte

0 (0 ocen)

  • 8 min

Domowa kawa latte - lepsza niż w kawiarni

  • 8 min

Składniki:


  • - trochę mniej niż pół szklanki mleka, w której będziecie podawać kawę
    - 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej
    - ok 80 ml wrzątku
    - 1 łyżeczka cukru waniliowego
    - kakao do oprószenia

Caffe latte - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko podgrzać tak aby było gorące, ale nie zagotowało się. Do mleka dodać łyżeczkę cukru waniliowego i wymieszać.
    Przelać do szklanki w której będzie podane i ubić spieniaczem (potrwa to ok. minuty). Dobrze spienione mleko powinno sięgać 3/4 objętości szklanki. Zalać łyżeczkę kawy wrzątkiem i poczekać minutę.do szklanki, na jej środek bardzo powoli wlewać kawę. Należy robić to naprawdę ostrożne, wtedy powstaną bardzo ładne warstwy kawy.
    Gotową kawę posypać kakao. Gotowe!

Komentarze

Podobne przepisy