Burgery z indyka i warzyw

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 35 min
  • Dla 4 osób

Soczyste burgery z dodatkiem chrupiącej papryki, marchewki i czerwonej cebuli. Zdrowa propozycja na zbliżający się sezon grillowania.

  • 35 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 500 g mielonego mięsa indyczego
    1 zielona papryka
    1 mała czerwona cebula
    1 średnia marchew
    2 ząbki czosnku
    1 jajko
    1 łyżka sosu Worcester
    1 łyżka sosu sojowego
    1 łyżka słodkiej papryki w proszku
    ½ łyżki chilli w proszku
    2 łyżki bułki tartej
    sól do smaku
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Burgery

Burgery z indyka i warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Burgery z indyka i warzyw 1. W misce łączymy ze sobą mięso, drobno pokrojoną w kosteczkę paprykę, cebulę, potarkowaną na grubych oczkach marchew, przeciśnięty przez praskę czosnek. Wlewamy sos sojowy, sos worcester. Wsypujemy słodką paprykę, chilli, bułkę tartą i sól. Wbijamy jajko. Całość dobrze wyrabiamy. Formujemy burgery. Smażymy na oleju z obu stron do zarumieniania. Burgery można również przyrządzić na grillu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Czosnek Indyk Marchewka Mięso Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować