Burger z serem halloumi

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Propozycja na ser halloumi nie grillowanego, ale startego i usmażonego na wzór burgera wołowego.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g halloumi cypryjskiego
    100 g suszonych pomidorów w oleju
    2 jajka
    pół szklanki tartej bułki
    pół łyżeczki granulowanego czosnku
    pieprz
    olej z oliwek do smażenia
    sałata rzymska
    pomidor malinowy
    ogórek gruntowy
    remulada duńska
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Burgery Kanapki

Burger z serem halloumi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Burger z serem halloumi 1. Ser halloumi starłem na tarce o grubych oczkach.
    Do sera dodałem odsączone i drobno posiekane pomidory, dodałem roztrzepane jajka, doprawiłem czosnkiem i pieprzem.
    Na koniec dodałem bułkę tartą, wymieszałem, uformowałem burgery.
    Na patelni rozgrzałem 2 łyżki oleju.
    Smażyłem burgery na średnim ogniu przez 2-3 minuty z każdej strony.

    Bułki przekroiłem, posmarowałem sosem, na to położyłem sałatę, burgera, plaster pomidora i ogórka, polałem sosem, kolejny liść sałaty, przykryłem drugą połówką bułki. A więc standardowo, jak każdego hamburgera robimy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Halloumi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować