Buraczki zasmażane z jabłkiem na ciepło

4.46 (145 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Buraczki zasmażane to pyszny dodatek do drugiego dania. Przygotowanie takich buraczków jest bardzo szybkie i proste. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 50 dag ugotowanych buraczków
    1 cebula
    1 jabłko
    1 łyżka ze sporym czubkiem masła
    1 - 2 łyżki soku z cytryny
    cukier do smaku
    sól do smaku
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.46 (145 ocen)

Zobacz również:

Sok Dodatki Buraczki

Buraczki zasmażane z jabłkiem na ciepło - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki obieramy i ścieramy na tarce. Umyte jabłko również ścieramy na tarce. Obraną cebulę kroimy w kosteczkę. Na patelni rozpuszczamy masło i podsmażamy cebulkę przez kilka minut. Dodajemy starte buraczki i jabłko, mieszamy i smażymy razem przez około 5 minut. Na samym końcu doprawiamy sokiem z cytryny i przyprawami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować