BURACZKI ZASMAŻANE Z CHRZANEM

4.48 (184 ocen)

uwielbiam buraczki zasmażane do obiadu są delikatne a zarazem wyraziste

Składniki:

  • SKŁADNIKI;
    1,5 kg buraków
    2 cebule
    4 łyżki masła
    2 czubate łyżki mąki
    1 szczypta kwasku cytrynowego
    2 łyżki chrzanu
    Sól
    Pieprz
    cukier
Wystaw ocenę:

4.48 (184 ocen)

Zobacz również:

Dodatki Buraczki

Buraczki zasmażane z chrzanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. WYKONANIE;;
    Buraki gotujemy w łupinach do miękkości , studzimy i obieramy . Ścieramy buraki na drobnych oczkach na tarce. Cebulkę obieramy i kroimy w bardzo drobną kosteczkę . Rozpuszczamy masło w garnku i smażymy cebulkę do miękkości dokładamy mąkę i robimy zasmażkę następnie do zasmażki dodajemy starte buraki i energicznie mieszamy bo niestety szybko się przypalają , doprawiamy do smaku , chrzanem solą kwaskiem i cukrem oraz pieprzem , mieszamy i gotowe . Podajemy np. do kotleta mielonego . Smacznego

Porady

Aby buraczki były tradycyjne możemy pominąć chrzan

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować