buraczki z papryką

4.5 (157 ocen)

doskonałe na zimę

Składniki:

  • 6 kg buraczków
    2 kg papryki
    8 dużych cebul

    zalewa
    1 butelka octu
    2 szklanki wody
    1 szklanka cukru
    2 łyżki soli
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Buraczki

Buraczki z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. buraki ugotować , ostudzić obrać ze skórki i potarkować na grubych oczkach
    2. paprykę i cebulę obrać i pokroić w paski
  • 2. 2 szklanki wody zagotować z cukrem solą i octem. Do gotującej się zalewy wsypać pokrojoną cebulę i paprykę. Wszystko razem gotować jeszcze 5 minut.
    ostudzić
  • 3. zimną zalewę wlać do buraczków , dodać 2 szklanki oleju, dobrze wymieszać i odstawić na 1 godz. do przegryzienia
  • 4. włożyć do słoików. Pasteryzować 10 minut
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować