Buraczki z miodem

4.5 (198 ocen)

  • 30 min

Te buraczki z miodem są wspaniałym dodatkiem do mięsnego obiadu. Lekko słodkie, lekko kwaśne, lekko cynamonowe.

  • 30 min

Składniki:

  • • 1 kg buraków czerwonych
    • 2 łyżki masła
    • 2 łyżki miodu
    • sok z 1/2 cytryny
    • 1/2 łyżeczki cynamonu
    • sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Buraczki

Buraczki z miodem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Buraki umyć i ugotować do miękkości, obrać i zetrzeć na tarce.
    • Masło i miód rozpuścić na patelni, podsmażyć buraki.
    • Dodać sok z cytryny, przyprawić solą i cynamonem.
    • Podawać na ciepło jako dodatek do obiadu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować