Buraczki z miodem

3.5 (2 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Ten dodatek do dań głównych zawsze i chętnie. Buraczki w każdej postaci zachwycają swoim smakiem.

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g czerwonych buraków
    1 czerwona cebula
    3 łyżki soku z cytryny
    2 łyżki miodu lipowego
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

3.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Dodatki Buraczki

Buraczki z miodem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Buraczki z miodem 1. Buraki pieczemy 90 min w 190°C. Studzimy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.

    Cebulę kroimy w kostkę, dodajemy do buraków razem z miodem i sokiem z cytryny.

    Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować