Buraczki w zalewie na zimę

4.22 (281 ocen)

  • 3 godz.

Przepis zapożyczony od cioci z Mazur, idealne rozwiązanie, chcemy sałatkę z buraków wyciągamy, trzemy doprawiamy i już, zalewę można wykorzystać do barszczu. Polecam są wyśmienite.

  • 3 godz.

Składniki:

  • buraczki czerwone małe



    Zalewa :

    6 szklanek wody
    1 szklanka i 125 ml octu
    1 szklanka i 125 ml cukru
    1 i 1/2 łyżki soli
Wystaw ocenę:

4.22 (281 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Buraczki w zalewie na zimę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraczki ilość zależy od was :) gotujemy, aż będą miękkie( ale nie za bardzo ), odcedzamy i zalewamy zimną wodą zostawiamy na jakiś czas. Obieramy.
  • 2. Przygotowujemy zalewę, wszystko razem łączymy i gotujemy do wrzenia.
  • 3. Buraczki układamy ciasno w słoikach zalewamy gorącą zalewą, zakręcamy i pasteryzujemy w gorącej wodzie ok. 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować