Buraczki tarte z chrzanem

4.5 (157 ocen)

  • 20 min

Ten przepis na buraczki wyniosłam z mojego domu rodzinnego. Są one świetnym dodatkiem do drugiego dania.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 kg buraczków
    1 łyżeczka chrzanu tartego
    1 łyżka cukru
    1 łyżka octu
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Dodatki

Buraczki tarte z chrzanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraczki gotujemy około 1 godziny. Odcedzamy i zostawiamy do ostygnięcia. Następnie obieramy ze skórki, opłukujemy i ścieramy na najdrobniejszych oczkach na tarce. Na koniec doprawiamy chrzanem, cukrem i octem.

Porady

Buraczki najlepiej smakują schłodzone.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować