Buraczki tarte do obiadu

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Nasze ulubione, tradycyjne, choć nieco musieliśmy „od cukrzyć”.

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g buraczków podłużnych
    4 łyżki oleju z pestek winogron
    ocet ryżowy
    ksylitol
    sól, pieprz

Buraczki tarte do obiadu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Buraczki tarte do obiadu 1. Buraczki myjemy, każde z osobna owijamy w folię aluminiową, pieczemy 80 min w temperaturze 180°C. Studzimy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
    Dodajemy olej, do smaku doprawiamy octem, ksylitolem, solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy