Buraczki

4.5 (166 ocen)

Buraczki do obiadu, urozmaicone kilkoma dodatkami. Smaczne.

Składniki:

  • • 300g buraczków (wiórki w zalewie)
    • 1 jabłko
    • 1 łyżka majonezu
    • 1 łyżka gęstej śmietany 18%
    • 1 łyżeczka chrzanu
    • 1 łyżeczka musztardy (np. sarepskiej)
    • ½ pęczka koperku
    • sól, pieprz (do smaku)
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Buraczki

Buraczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraczki odsączyć z zalewy.
  • 2. Koperek posiekać.
  • 3. Jabłko obrać, zetrzeć na tarce na dużych oczkach.
  • 4. Do buraczków dodać starte jabłko, posiekany koperek, majonez, śmietanę, chrzan i musztardę. Wymieszać. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować