Buraczana pasta jajeczna

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Bardzo lubię pasty jajeczne jak i moja rodzina, a żeby nam się nie znudziła to zawsze wymyślam jej inną wersję dodając jakiś ciekawy składnik - dziś dodałam buraki - dzięki czemu uzyskałam jej różową barwę a smak dodatkowo podkreśliłam czosnkiem.

  • 60 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 10 jajek ugotowanych na twardo
    1 średniej wielkości ugotowany burak
    2 łyżki ostrej musztardy
    3-4 łyżki majonezu
    2-3 ząbki czosnku
    1 średnia cebula
    sól, pierz
    sucharki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Buraczana pasta jajeczna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowane jajka ścieramy na tarce o dużych oczkach i tak samo robimy z burakiem. Cebulkę kroimy w drobną kosteczkę a czosnek przeciskamy przez praskę. Dodajemy majonez oraz musztardę i przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Całość dokładnie mieszamy. Gotową pastę nakładamy na sucharki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Buraki Cebula Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować