Bulion warzywny

0 (0 ocen)

  • 50 min

Dziś pokarzę Wam jak przygotować podstawę wywaru warzywnego, który wykorzystujemy później jako bazę do naszych pysznych zup

  • 50 min

Składniki:

  • 2 litry wody
    2 marchewki
    1 pietruszka
    1/4 małego selera
    1/2 małego pora
    1 mala cebulka
    1 ząbek czosnku
    2 ziarenka ziela angielskiego
    1 listek laurowy
    sól i pieprz do smaku

Bulion warzywny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Włoszczyznę obrać umyć włożyć do garnka zalać wodą i zagotować.

    Dodać sól, liście laurowe, ziele angielskie i pieprz. Zmniejszyć ogień.

    Gotować na małym ogniu przez około 45 minut.

    Po ugotowaniu można przecedzić lub wykorzystać w warzywami do przygotowania zup lub sosów.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy