Kasza bulgur w towarzystwie kalafiora przyprawiona orientalnie. Pycha!
30 min
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
100 g kaszy bulgur (waga przed ugotowaniem)
1 mały kalafior
1 cebula dymka razem ze szczypiorem
2 łyżeczki curry
2 szczypty mielonego imbiru
1 szczypta chili
sól
łyżka oleju
Bulgur z kalafiorem curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kalafior podzielić na niewielkie różyczki. W rondlu rozgrzać olej i przesmażyć kalafiora. Kiedy będzie lekko rumiany dodać drobno posiekaną dymkę. Dodać curry, imbir i chili oraz nie ugotowaną kaszę. Smażyć ok. 5 minut często mieszając.
2.Zalać gorącą wodą (ok. 500 ml), posolić. Dusić pod przykryciem ok. 20 minut aż kalafior zmięknie a kasza wciągnie całą wodę.
Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorem.
Komentarze