Bułeczki z musli

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bułeczek piekłam wiele, takich z musli jeszcze nie, a więc oto i one. Smaczne i szybkie w przygotowaniu, doskonałe na śniadanie lub kolację.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2,5 szklanki mąki pszennej+do podsypania
    1/2 szklanki musli orkiszowego
    1 łyżeczka soli
    1 opakowanie drożdży suszonych 8 g.
    1 łyżeczka miodu
    1 szklanka ciepłej wody
    blacha wyłożona papierem do pieczenia
    2 łyżki mleka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Bułki

Bułeczki z musli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Mieszam mąkę, drożdże,musli, sól i miód, cały czas mieszając dodaję wodę, zagniatam ciasto, aż stanie się gładkie i elastyczne, i przestanie kleić się do rąk. Miskę z ciastem nakrywam, odstawiam na godzinę, do wyrośnięcia ciasta. Ciasto wykładam na posypaną mąką stolnicę i jeszcze raz zagniatam, dzielę na cztery części, z każdej formuję bułeczkę. Bułeczki układam na blasze, smaruje mlekiem, pozostawiam do wyrośnięcia. Piekę ok. 25 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni. Studzę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bułka Musli

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować