bułeczki na majonezie

5 (183 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Kolejny przepis na domowe pieczywo. Tym razem bułeczki z dodatkiem miodu i majonezu. Bardzo miękkie i pulchne. Świeże nawet na trzeci dzień.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:


  • 480 g mąki pszennej
    2 łyżki majonezu
    1 łyżka oleju
    30 g drożdży
    1 łyżeczka miodu
    1 łyżeczka soli
    1 szklanka letniej wody
Wystaw ocenę:

5 (183 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Bułki Majonez

Bułeczki na majonezie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drożdże pokruszyć, wymieszać z łyżką mąki i odrobiną wody. Odstawić na kilka minut. Kiedy wyrosną wymieszać je z resztą składników i zagnieść elastyczne ciasto. Przykryć miskę ściereczką i odstawić na 45 minut w ciepłe miejsce. Po tym czasie wyrobić, uformować bułeczki i odstawić je na kwadrans. wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C i piec około 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Bułka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować