Bułeczki cynamonowe zakręcone

0 (0 ocen)

  • 55 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Ulubione bułeczki z cynamonem mojej córki.

  • 55 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 50 g masła
    szklanka ciepłego mleka
    25 g drożdży
    pół szklanki cukru
    40 dag mąki tortowej
    1 jajko
    Masa cynamonowa:
    2 łyżeczki cynamonu
    100 g masła
    100 g cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Bułki Desery Ślimaki

Bułeczki cynamonowe zakręcone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drożdże razem z jedną łyżeczką cukru i jedną łyżeczką mąki rozpuszczamy w mleku. Odstawiamy do wyrośnięcia.
    Masło rozpuszczamy i studzimy a mąkę przesiewamy.Następnie dodajemy rozczyn, masło oraz pozostałe składniki i wyrabiamy ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia.

    Masa cynamonowa:
    Masło razem z cukrem i cynamonem ucieramy na jednolitą masę. Gdy ciasto podwoi swą objętość, rozwałkowujemy je i smarujemy masą cynamonową.
    Zwijamy w rulon, który następnie kroimy na kawałki. Ciastka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 25 minut w 180 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować