Budyniowy jabłecznik (bez pieczenia)

4.5 (164 ocen)

  • 55 min

Naturalny placuszek z ogródkowymi jabłuszkami :)

  • 55 min

Składniki:

  • *220 g ciastek Petit Buerre
    *2 budynie waniliowe
    *6 jabłek papierówek
    *2 szklanki wody
    *3 łyżki cukru
    *800 ml mleka
    Na polewę:
    *3 łyżki margaryny
    *4 łyżki kakao
    *2 łyżki cukru
    * 3-4 łyżki mleka
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Budyniowy jabłecznik (bez pieczenia) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Blachę 20 cm x 30 cm wyłożyć folią aluminiową i ułożyć warstwę ciastek. Jabłka pokroić w cząstki i zalać 2 szklankami wody. Zagotować z łyżką cukru. Miękkie wyłożyć na ciastka.
  • 2. 2 szklanki mleka zagotować. Wlać rozpuszczone w pół szklanki mleka z 2 łyżkami cukru budynie. Mieszać aż zgęstnieje. Wylać na jabłka i wyłożyć drugą warstwę ciastek.
  • 3. Polewa:
    Rozpuścić margarynę z kakao i cukrem. Dodać mleko. Nie gotować! Schłodzoną wylać na ciastka. Ciasto włożyć do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować