Budyniowe magdalenki

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Budyniowe magdalenki są to pyszne, biszkoptowe ciasteczka o tak naprawdę dowolnym smaku. Przecież do budyniowych magdalenek możemy dodać dowolny budyń. Mamy ochotę na czekoladowy to dodajemy budyń czekoladowy. Chcemy uzyskać magdalenki owocowe to dodajemy budyń truskawkowy lub malinowy. Mamy tu dowolność. wszystko zależy od naszych upodobań. Ja preferuję klasyczne smaki, dlatego moje budyniowe magdalenki są z nutą śmietanową. Budyniowe magdalenki doskonale smakują z herbatą lub kawą. Polecam!

  • 45 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 g mąki pszennej(1/2 szklanki)
    80 g masła
    80 g cukru
    60 g proszku budyniowego śmietankowego(1 opakowanie)
    20 g cukru waniliowego( 2 łyżki)
    aromat śmietanowy
    2 jajka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciastka Biszkopty

Budyniowe magdalenki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę i proszek budyniowy przesiewamy.Masło rozpuszczamy i studzimy. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Stopniowo w trakcie ubijania dodajemy oba cukry. Do ubitej bezy dodajemy po jednym żółtku. Krótko miksujemy. Do masy dodajemy mąkę , proszek budyniowy i aromat śmietanowy. Krótko miksujemy do połączenia się składników. Do masy dodajemy rozpuszczone masło. Krótko miksujemy. Formę na magdalenki smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą(silikonowej nie potrzeba). Nakładamy 3/4 ciasta do formy. Magdalenki pieczemy około 10-12 minut w 180 stopniach. Studzimy. Dowolnie dekorujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka Biszkopty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować