BRZUSZEK PIECZONY W GLAZURZE MIODOWO-MUSZTARDOWEJ

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 10 min

Pyszna domowa wędlinka. :)

  • 2 godz. 10 min

Składniki:


  • ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 23 ZŁ.
    ILOŚĆ PORCJI: 8

    Składniki:
    Około 1,5 kg brzuszku na roladę,
    sól,
    pieprz,
    5 czubatych łyżeczek ostrej musztardy (u mnie z chili ciętym),
    3 łyżeczki majeranku,
    2 łyżeczki tymianku,
    łyżeczka rozmarynu,
    2 łyżki miodu,
    3 większe ząbki czosnku.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wędliny

Brzuszek pieczony w glazurze miodowo-musztardowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brzuszek nacieram solą i pieprzem z każdej strony.
    Przygotowuję marynatę: dokładnie mieszam musztardę, miód, posiekany czosnek i przyprawy.
    Mięso smaruję od środka połową marynaty, zwijam, jak najbardziej ściśle, związuję nicią. Całość smaruję pozostałą zalewą.
    Zawijam w folię aluminiową, wkładam do lodówki na około 12 godzin.
    Piekę w 200 stopniach (w foli, bez termoobiegu) 90 minut, następnie wyjmuję z folii i piekę około 20-30 minut (do zarumienienia).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować