Bruschetta

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Typowo włoska przekąska,uwielbiam ją i bardzo często przyrządzam,bo jest pyszna,chrupiąca i zdrowa - zajadają sie nawet dzieci:-)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - bagietka: 0.5 sztuki
    - pomidor: 2 sztuki
    - czosnek/ząbki: 4 ząbki
    - bazylia świeża listki: 6 sztuk
    - oliwa z oliwek extra vergine: 5 łyżeczek
    - sól i pieprz: 1 pęczek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Bruschetta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik nagrzać na 180C.
    Bagietkę pokroić na kromeczki o grubości 1,5cm,posmarować oliwą i włożyć do nagrzanego piekarnika na ok.10min.,by sie zarumieniły.
    W tym czasie pomidory sparzyć wrządkiem,oczyścić skórkę i pokroić w drobną kostkę,dodać zmiażdżony czosnek,posiekane listki bazylii i 1 łyżke oliwy - dokładnie wymieszać.
    Na podpieczone kromeczki wyłożyć pomidory z bazylią i czosnkiem - odrazu podawac!
    SMACZNEGO!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować