BRUSCHETTA Z SAŁATKĄ WŁOSKĄ

4.5 (179 ocen)

Danie z kuchni włoskiej, proste i pyszne.

Składniki:

  • - mix sałat włoskich (gotowych w woreczku do kupienia w markecie)

    - kiełki rzodkiewki

    - ogórek zielony

    - 2 pomidory

    - papryka czerwona

    - papryka zielona

    - cebula czerwona

    - 2-3 łyżki posiekanego szczypiorku

    - 70g oliwek odsączonych z zalewy

    - 250 g gęstego jogurtu

    - sól i pieprz
    BRUSCHETTA:
    - bagietka

    - ząbki czosnku

    - sól i pieprz

    - oliwa z oliwek
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przystawki Przekąski

Bruschetta z sałatką włoską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • sałatka 1. Ogórka pokroić w półplasterki, pomidory i papryki w grubszą kostkę,cebulę w piórka,oliwki w plasterki. Łączymy z sałatami i szczypiorkiem.
  • 2. Jogurt rozcieramy z solą i pieprzem, łączymy z sałatką.
  • bruschetta 3. Bagietkę pokroić na grubsze kromki
  • bruschetta 4. Podpiec w piekarniku, aż do uzyskania złotego koloru. Kromki natrzeć czosnkiem, doprawić solą i pieprzem.

    Na koniec polać oliwą.
  • bruschetta z sałatką 5. Podawać z sałatką, lub jako dodatek do zup.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować