Bruschetta z oliwą z oliwek i mozzarellą

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszne i proste grzaneczki

  • 30 min

Składniki:

  • bagietka (wybieram tę grubszą i mniej wypieczoną)
    kilka łyżek oliwy z oliwek
    2-3 ząbki czosnku
    mięsisty pomidor
    szczypta soli i pieprzu
    kilka małych kulek mozzarelli bazyliowej

Bruschetta z oliwą z oliwek i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bagietkę kroję w kromki. Pomidora nacinam na krzyż i polewam wrzątkiem. Zostawiam na chwilę i zdejmuję skórkę. Kroję w kosteczkę.

    Mozzarellę kroję w ćwiartki i mieszam z pokrojonymi pomidorami.

    Oliwę wlewam do miseczki i dodaję przeciśnięte ząbki czosnku. W takiej mieszance maczam kromki bagietki i na wierzchu układam porcję pomidorów i sera.

    Oprószam szczypta soli i pieprzu. Wstawiam do nagrzanego do 200 st piekarnika i piekę ok. 10 minut aż grzanki staną się chrupiące a ser się rozpuści.

    Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy