Bruschetta

0 (0 ocen)

moja wersja znanej przekąski

Składniki:

  • 1 wiejska bagietka
    1 ząbek czosnku
    2 pomidory
    1 cebula
    oliwa z oliwek
    sól ziołowa
    zioła prowansalskie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Bruschetta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Pomidory wymieszać z cebulą. Bagietkę pociąć skośnie na małe ale grubsze kromki. Każdą kromkę potrzeć przeciętym na pól czosnkiem i przesmarować oliwą z oliwek z obu stron. Na suchej patelni obsmażamy kromki bagietki na chrupko (jak grzanki). Na obsmażone kromki układamy pomidory z cebulą. Następnie posypujemy solą ziołową i ziołami prowansalskimi. Podajemy od razu po przygotowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować