Brukselka z kaszą jęczmienną i mięsem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Tak przygotowana potrawa przypomina gołąbki tylko, że z brukselką. Smacznie i nie drogo.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g. brukselki
    woreczek kaszy jęczmiennej 100g.
    500 g. mięsa mielonego
    1 cebula
    1 mały koncentrat pomidorowy 8 g.
    1 łyżka przyprawy do mięs
    2 łyżki masła
    sól i pieprz do smaku
    Dodatkowo:
    posiekana natka pietruszki do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Brukselka z kaszą jęczmienną i mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Kaszę gotuję w osolonym wrzątku 15 minut , odcedzam. Brukselkę oczyszczam, gotuję w osolonym wrzątku ok. 8 minut, odcedzam. Cebulę obieram, kroję w kostkę, szklę na maśle, dodaje mięso, posypuję przyprawą do mięs, podsmażam. Do mięsa dodaję kaszę, mieszam, dodaję brukselkę, koncentrat pomidorowy, mieszam, podsmażam, próbuję , doprawiam solą i pieprzem. Podaję posypane natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brukselka Kasza Koncentrat pomidorowy Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować