Brownie z kajmakiem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Moje brownie z kajmakiem jest puszyste i mocno czekoladowe. Dodatek masy kajmakowej nieco urozmaica wypiek. Czuć aromat karmelu. Brownie z kajmakiem to wypiek, do którego często sięgam i piekę. Doskonale komponuje się z kubkiem herbaty. Zapach, aromat i smak karmelu stanowi pyszne urozmaicenie tego znanego wypieku.

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 350 g masy kajmakowej
    200 g masła
    200 g czekolady gorzkiej
    200 g mąki pszennej
    100 g cukru
    50 g kakao
    10 g proszku do pieczenia
    3 jajka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Brownie z kajmakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę łamiemy na kawałki. W garnku rozpuszczamy masło i cukier. Dodajemy połamaną czekoladę i kakao. Rozpuszczamy i mieszamy wszystkie składniki. Studzimy. Do wystudzonej masy dodajemy po jednym jajku. Miksujemy. Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Masę kajmakową lekko podgrzewamy. Studzimy. Małą tortownicę smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Na dno wylewamy 1/2 masy czekoladowej. Na masę czekoladową wylewamy masę kajmakową. Na masę kajmakową wylewamy pozostałą masę czekoladową. Całość pieczemy około 40 minut w 180 stopniach. Studzimy. Dowolnie dekorujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Masa kajmakowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować