" Brownie chlebowe z malinami "

5 (148 ocen)

  • 15 min

Pyszne chlebowe brownie z dodatkiem dżemu malinowego.

  • 15 min

Składniki:

  • - czerstwy chleb - 25 dag
    - mleko - 1 szkl.
    - jajko - 2 szt.
    - cukier - 0,5 szkl.
    - masło - 2 łyżki
    - kakao - 2 łyżki
    - olejek waniliowy - 1 łyżeczka

    Dodatkowo:
    - dżem malinowy
Wystaw ocenę:

5 (148 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Ciasta Murzynek Brownie Desery

" brownie chlebowe z malinami " - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Chleb kruszymy.
    Zalewamy gorącym mlekiem.
    Mieszamy przygniatając widelcem, aby cały chleb nasiąknął.
    ( Możemy zmiksować blenderem ).

    W oddzielnej misce miksujemy jajka, cukier, masło, kakao i olejek waniliowy.

    Dodajemy papkę chlebową ciągle miksując.

    Dół blachy wykładamy papierem do pieczenia, boki smarujemy tłuszczem i wlewamy masę.

    Pieczemy ok. 40 minut w temp. 180C.


    * Na dużej blasze ciasto wychodzi niskie , dlatego podałam je w formie kanapki przekładając dżemem malinowym.
    Śmiało możemy je zrobić z najmniejszej tortownicy - wyjdzie wysokie i do podania wystarczy np. posypać cukrem pudrem.


    Pycha!

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować