Brokułowy krem z kiełbasą

0 (0 ocen)

  • 30 min

Aromatyczna zupa z pożywną wkładką.

  • 30 min

Składniki:

  • opakowanie mrożonego brokułu
    10 dag sera z niebieską pleśnią
    3 ząbki posiekanego czosnku
    kostka bulionu warzywnego
    posiekana papryczka chili
    sok z cytryny
    słodka i ostra mielona papryka
    gałka muszkatołowa
    sól, pieprz biały
    ½ szklanki śmietany kremówki
    20 dag cienkiej kiełbasy

Brokułowy krem z kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku gotujemy 4 szklanki wody z kostką bulionową. Wsypujemy różyczki brokułu, chili i czosnek. Gotujemy około 15 minut. Garnek zdejmujemy z ognia i dodajemy do zupy ser pokrojony na kawałki. Zupę miksujemy na krem, dodając śmietanę.
  • 2. Następnie zupę ponownie podgrzewamy, doprawiamy do smaku sokiem z cytryny, mieloną gałką muszkatołową, papryką, solą i pieprzem. Kiełbasę kroimy na plasterki i smażymy bez tłuszczu na patelni grillowej. Zupę rozlewamy na talerze i dodajemy ciepłe plasterki kiełbasy. Ozdabiamy natką pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy