Brokułowa z fasolą

4.5 (179 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Dzięki maggi sałatka ma oryginalny smak.

Składniki:

  • 2 pojedyncze filety z kurczaka
    brokuł
    puszka czerwonej fasoli
    puszka kukurydzy
    3 ząbki czosnku
    5-6 łyżek majonezu
    łyżeczka maggi
    sól, pieprz
    olej
    1/2 łyżeczki cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Brokułowa z fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brokuł myjemy i dzielimy na małe różyczki. Gotujemy ok. 5 minut w lekko
    osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Odcedzamy i studzimy. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Fasolę i kukurydzę osączamy.
  • 2. Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w małą kostkę. Rumienimy na rozgrzanym oleju. Studzimy. Dodajemy warzywa i doprawiamy pieprzem i maggi. Mieszamy z majonezem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Filet z kurczaka Fasola czerwona

Notka redakcyjna

PP_12-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować