Brioszka z wanilią

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Kolejny wypiek z automatu, szczególnie polecam tym, którzy uwielbiają dodatek wanilii w wypiekach. Brioszka jest delikatna i ma wspaniały waniliowy aromat.

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki: około 650 g chleba

    400 g mąki pszennej
    70 g masła
    2 łyżeczki zmielonej wanilii/pasty waniliowej
    cukier waniliowy
    240 ml mleka
    1/2 łyżeczki drożdży piekarskich
    40 g cukru
    1 łyżeczka soli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Brioszki

Brioszka z wanilią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do formy do pieczenia wlewamy ciepłe mleko i roztopione masło. Dodajemy cukier, sól, wanilię i cukier waniliowy. Następnie mąkę oraz drożdże. Wybieramy program na chleb słodki oraz stopień zarumienienia skórki.
    Po upieczeniu studzimy na kratce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wanilia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować