Kolejny wypiek z automatu, szczególnie polecam tym, którzy uwielbiają dodatek wanilii w wypiekach. Brioszka jest delikatna i ma wspaniały waniliowy aromat.
2 godz.
Dla 10 osób
Łatwy
Składniki:
Składniki: około 650 g chleba
400 g mąki pszennej
70 g masła
2 łyżeczki zmielonej wanilii/pasty waniliowej
cukier waniliowy
240 ml mleka
1/2 łyżeczki drożdży piekarskich
40 g cukru
1 łyżeczka soli
Brioszka z wanilią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do formy do pieczenia wlewamy ciepłe mleko i roztopione masło. Dodajemy cukier, sól, wanilię i cukier waniliowy. Następnie mąkę oraz drożdże. Wybieramy program na chleb słodki oraz stopień zarumienienia skórki.
Po upieczeniu studzimy na kratce.
Komentarze