Borówkowy serniczek na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Dno tortownicy 22 cm wyłożyć biszkoptami.
2.Mleko zagotować, rozpuścić w nim żelatynę.
3.Ser wymieszać ze śmietanką, cukrem waniliowym i cukrem pudrem.
4.Do ciepłej żelatyny dodać kilka łyżek masy serowej, wymieszać, następnie dodać kolejne łyżki masy , ponownie wymieszać i tak stopniowo, aż całą masę serową połączymy z żelatyną. Tak przygotowaną warstwę wylać na biszkopty. Schłodzić.
5.4 łyżeczki żelatyny napęcznieć w odrobinie zimnej wody, następnie rozgrzać w kąpieli wodnej i połączyć z jogurtami jagodowymi. Masę jogurtową wylać na zastygnięta masę serową. Schłodzić.
6.Na masę jogurtową wyłożyć wcześniej umyte i osuszone borówki.
Komentarze