Boeuf Strogonow

5 (185 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Hit
  • 1 godz. 50 min

Na mniej uroczyste okazje można to danie zrobić ze schabu.

  • 1 godz. 50 min

Składniki:

  • ● 80 dag polędwicy wołowej
    ● 2 cebule
    ● łyżka mąki
    ● 2 łyżki koncentratu pomidorowego
    ● szkl. śmietany 30-proc.
    ● łyżka musztardy
    ● 20 dag pieczarek
    ● 2 łyżki masła
    ● cukier
    ● 1 szkl. bulionu wołowego
    ● sól, pieprz
    ● słodka mielona papryka
Wystaw ocenę:

5 (185 ocen)

Zobacz również:

Strogonow Dania główne Polędwica

Boeuf strogonow - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Polędwicę kroimy w paski. Oprószamy pieprzem. Cebule kroimy w kostkę, pieczarki w talarki.
  • 2. Masło roztapiamy na patelni. Smażymy mięso, wyjmujemy. Następnie wkładamy cebulę z pieczarkami i odparowujemy. Wkładamy mięso i całość oprószamy mąką. Dodajemy gorący bulion, koncentrat, musztardę i doprawiamy. Dusimy ok. godziny. Zabielamy i dusimy jeszcze ok. 10 minut.

Porady

RADY Ewy Świerzyńskiej Gulasz podaję zazwyczaj z makaronem (najchętniej z rurkami).

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Polędwica wołowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_01-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować