Boczek pieczony do chleba

4.48 (164 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Kiedy znudzi Wam się sklepowa wędlina sięgnijcie po ten banalny przepis.

Składniki:

  • 1kg boczku surowego
    Papryka słodka
    Papryka ostra
    Pieprz czarny
    Sól
    Kminek
    Olej
Wystaw ocenę:

4.48 (164 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Wędliny

Boczek pieczony do chleba - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Boczek 1. Do naczynia żaroodpornego wlać trochę oleju, boczek umyć natrzeć przyprawami z każdej strony (tak żeby było je widać), ułożyć w naczyniu skórą do dołu, naczynie przykryć.

    Piekarnik rozgrzać do 190' i piec boczek do miękkości, mój piekł się ok. 2 godziny.

    W trakcie pieczenia 3 razy polewałam go powstałym sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Wędlina

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_09-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować