Bób z chili i masłem czosnkowym

0 (0 ocen)

Bób jest świetnym warzywem po które warto sięgać. Bowiem zawiera znaczne ilości żelaza, magnezu, miedzi, potasu oraz kwasu foliowego. Co więcej bób jest bogaty w witaminy z grupy B ,błonnik który korzystnie wpływa na pracę jelit, a także jest niskokaloryczny i daje na długo uczucie sytości,

Składniki:

  • -0,5kg bobu
    -1 większa papryczka chili
    -2 ząbki czosnku
    -2 łyżki masła klarowanego
    -pół łyżeczki soli himalajskiej (można dać więcej lub mniej)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Bób z chili i masłem czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. -bób dokładnie płuczemy
    -do garnka wlewamy wodę, dodajemy sól i doprowadzamy do wrzenia
    -wrzucamy bób oraz chili i gotujemy około 10 minut. Po upłwie czasu wyjmujemy bób oraz chili z wody
    -czosnek, chili drobno siekamy
    -patelnię rozgrzewamy z dodatkiem masła, wrzucamy czosnek i smażymy
    -gotowy bób polewamy masłem czosnkowym i dodajemy chili
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować