BÓB SMAŻONY NA MAŚLE

4.95 (189 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Tego bobu nie ma się nigdy dość.Ten smak delikatnie drażni podniebienie i zachęca do jedzenia.

Składniki:

  • 1/2 kg. bobu
    1/2 pęczka koperku
    4 ząbki czosnku
    3 łyżki masła
    sól,przyprawa uniwersalna
Wystaw ocenę:

4.95 (189 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Bób smażony na maśle - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • bób smażony na maśle 1. W garnku zagotować wodę,przyprawić solą do smaku,dodać obrany czosnek,koperek,wsypać umyty bób i gotować do miękkości al.dente,odcedzić,przelać zimną wodą.
  • bób smażony na maśle 2. Na patelni rozgrzać masło,wsypać bób,przyprawić przyprawa uniwersalna i smażyć chwilę około 5-6 minut mieszając.Podawać ciepłe jako przekąskę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować