Błyskawiczna zupa z serków topionych

4.5 (184 ocen)

  • 5 min

Szybka zupka bez zbędnego wysiłku.

  • 5 min

Składniki:

  • 150g serka topionego
    1,5 litra woda
    1,5 kostki grzybowej
    200g drobnego makaronu
    natka pietruszki
    kromka chleba
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Błyskawiczna zupa z serków topionych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu.
  • 2. Wodę zagotować razem z kostką rosołową.
  • 3. Serek rozpuścić w garnuszku z grubym dnem.
    Do rosołu dodać serek i posiekaną pietruszką, chwilę gotować razem.
  • zupka 4. W między czasie pokroić chleb na grzanki i podsmażyć na patelni.
    Zupę podawać z grzankami.

Porady

Użyj serka topionego w ulubionym smaku np. z kawałkami szybki czy grzybami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować