Blok czekoladowy z pistacjami i czerwoną porzeczką

5 (1 ocen)

  • 25 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Dzisiaj przepis na blok czekoladowy z chrupiącymi pistacjami i czerwoną soczystą porzeczką.

  • 25 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g masła
    500 g mleka w proszku
    pół szklanki wody
    1,5 szklanki cukru
    5 łyżek kakao
    garść czerwonych porzeczek
    100 g pistacji
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Blok czekoladowy

Blok czekoladowy z pistacjami i czerwoną porzeczką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Do rondelka wlewam wodę i wrzucam masło, podgrzewam, aż masło się roztopi,następnie dodaję cukier i mieszam do rozpuszczenia.
    Dodaję kakao, mieszam i odstawiam do przestygnięcia.
    Dodaję masę kakaową oraz mleko w proszku,a następnie miksuję za pomocą miksera, a potem dłonią, bo masa będzie bardzo gęsta.
    Dodaję porzeczki, pistacje i mieszam łyżką.
    Keksówkę wykładam papierem do pieczenia, kładę masę i dociskam, a potem dokładam resztę i wkładam do lodówki na przynajmniej 2 godziny.
    Wyjmuję z formy, zdejmuję papier i kroję blok czekoladowy na kawałki. :) Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kakao Mleko Pistacje

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować