Bitki z indyka z papryką

4.86 (161 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min

Bitki z indyka z papryką to jedno z dań popisowych mojego teścia. Wszystkim bardzo smakuje.

  • 60 min

Składniki:

  • ok. 60dag piersi z indyka
    1 czerwona papryka
    1 zielona lub żółta papryka
    1 cebula
    ok. 1L bulionu drobiowego
    zioła prowansalskie
    sos sojowy
    sól
    2 ząbki czosnku
    przyprawa curry
    1-2 łyżki śmietany (niekonieczne)
Wystaw ocenę:

4.86 (161 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Bitki

Bitki z indyka z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić na plastry. Każdy przekroić na pół(żeby był mniejszy).
    Rozbić i doprawić solą. Usmażyć na patelni na złoty kolor. Zdjąć i na tym samym tłuszczu usmażyć pokrojoną cebulę. Z powrotem włożyć mięso,
    zalać bulionem. Dusić do miękkości. Dodać pokrojoną paprykę, przeciśnięty czosnek i przyprawy ilości wg. gustu. Dusić jeszcze ok. 10 minut.
    Sos zagęścić mąką. Można dodać śmietanę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk Papryka

Notka redakcyjna

PPWS_11-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować