BITKI WIEPRZOWE W SOSIE WŁASNYM

4.48 (196 ocen)

  • 60 min

Niesamowicie aromatyczne … z dodatkiem cebulki , kremowego sosu.Podane z ziemniaczanym puree i buraczkami na ciepło są idealnym pomysłem np. na niedzielny obiad.Polecam!

  • 60 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    * mięso wieprzowe z szynki – ok. 800 g

    * cebula – 2 szt

    * olej do smażenia

    * przyprawy: ziele angielskie , liść laurowy , sól , pieprz , papryka

    * bulion warzywny – ok. 1,5 l

    * mąka pszenna – ok. 2-3 łyżki
Wystaw ocenę:

4.48 (196 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Bitki Sosy

Bitki wieprzowe w sosie własnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Mięso oczyszczamy, osuszamy, dzielimy na kotlety, lekko rozbijamy, a nastepnie kazdy oprószamy mąką.

    W gęsiarce rozgrzewamy niewielką ilość oleju , dodajemy pokrojona w piórka cebulę, a nastepnie mięso i smażymy po kilka minut z każdej strony.

    Po przesmażeniu zalewamy gorącym bulionem, dodajemy liście laurowe , ziele , sól , pieprz i odrobinę papryki.

    Na wolnym ogniu dusimy do miękkości ( ok. 50-60 minut ).

    Po tym czasie łyżkę mąki mieszamy z niewielką ilością wody i zalewamy mieso, zagotowujemy.

    Doprawiamy do smaku i zajadamy!

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Mięso Wieprzowina

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować