Bitki duszone w sosie z dzika

4.43 (157 ocen)

  • 2 godz.

Bardzo smaczne bitki ze schabu z młodego dzika:)

  • 2 godz.

Składniki:

  • 50-60 dag schabu z młodego dzika
    1 średnia marchewka
    1 zupa cebulowa(ja dawałam Knorr)
    1 łyżka soku z cytryny
    vegeta,pieprz,papryka w proszku,kminek,czosnek granulowany do smaku
    2łyżki oleju do podsmażenia mięsa,troszkę maggi,zielenina,3 ziarna jałowca,1 liść laurowy

Wystaw ocenę:

4.43 (157 ocen)

Zobacz również:

Zupa cebulowa Dania główne Bitki

Bitki duszone w sosie z dzika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć,osuszyć,pokroić w plastry i rozbić lekko tłuczkiem z obu stron.Natrzeć sokiem z cytryny,przyprawami do smaku ,zostawić na 15-20 min.w chłodzie.Na patelni rozgrzać olej,podsmażyć kawałki mięsa na rumiano z obu stron.Przełożyć do rondla,zalać niewielką ilością wody,tak by przykryć mięso.Do wody dać ziarna jałowca,liść laurowy i troszkę maggi(1 łyżeczka). Marchew obrać,pokroić w półplasterki,wrzucić do mięsa. Gotować mięso do miękkości.Gdy miękkie rozprowadzić zupę cebulową w wodzie ,zalać mięso i gotować jeszcze z parę minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować