Biszkoptowe ciasto galaretkowe!

4.5 (152 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Bardzo smaczny, szybki i bez pieczenia :)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 3 paczki herbatników
    40 dag biszkoptów
    cukier wanilinowy
    3 łyżki cukru pudru
    3 galaretki
    0.5 kg truskawek
    3 duże śmietany Piątnice 18%
    200 ml mleka
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Biszkoptowe ciasto galaretkowe! - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • robienie ciasta galaretkowego 1. Herbatniki umoczyć w mleku i kłaść je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Galaretki rozrobić (wlać o 200 ml mniej wody na 3 galaretki).
    Do śmietany dodać cukier puder i cukier wanilinowy i mieszać ok. 3 minut. Na herbatniki nałożyć cienko rozrobioną śmietanę.
  • robienie ciasta z galaretek 2. Biszkopty maczać (brzuszkami) w rozrobionej śmietanie .
  • 3 krok w pieczeniu ciasta 3. Układać je jedno za drugim.
  • 4. w robieniu ciasta 4. Na herbatniki nałożyć masę( CIENKO!)
  • 5. w robieniu ciasta 5. Znowu powtarzamy czynność i kładziemy na masę umoczone w śmietanie herbatniki. A na nie rozprowadzamy resztę rozrobionej śmietany.
  • 6. w robieniu ciasta 6. Truskawki kroimy na pół i utykamy w rozrobionej śmietanie.
  • 7. w robieniu ciasta 7. Gdy galaretka zacznie gęstnieć wlewamy ją na ciasto i wstawiamy do lodówki najlepiej na noc, aby biszkopty zmiękły.

Porady

Podałam tu przepis na większą blachę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek Szybka kuchnia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować