Biszkoptowe ciasto galaretkowe! - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Herbatniki umoczyć w mleku i kłaść je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Galaretki rozrobić (wlać o 200 ml mniej wody na 3 galaretki).
Do śmietany dodać cukier puder i cukier wanilinowy i mieszać ok. 3 minut. Na herbatniki nałożyć cienko rozrobioną śmietanę.
2.Biszkopty maczać (brzuszkami) w rozrobionej śmietanie .
3.Układać je jedno za drugim.
4.Na herbatniki nałożyć masę( CIENKO!)
5.Znowu powtarzamy czynność i kładziemy na masę umoczone w śmietanie herbatniki. A na nie rozprowadzamy resztę rozrobionej śmietany.
6.Truskawki kroimy na pół i utykamy w rozrobionej śmietanie.
7.Gdy galaretka zacznie gęstnieć wlewamy ją na ciasto i wstawiamy do lodówki najlepiej na noc, aby biszkopty zmiękły.
Komentarze