Biszkoptowa straciatella

4.5 (196 ocen)

  • 2 godz.

Delikatny biszkopt i śmietanowa masa z dodatkiem czekolady deserowej i brzoskwiń

  • 2 godz.

Składniki:

  • 6 jajek
    3/4 szklanki cukru
    1 szklanka mąki pszennej
    3 kopiaste łyżki mąki ziemniaczanej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    krem:
    1 duży kubek śmietany 30% (330 ml)
    1 puszka brzoskwiń
    1 tabliczka czekolady deserowej
    2 łyżki żelatyny
    1/2 szklanki mleka

    do nasączenia:
    1/2 szklanki mocnej herbaty
    1 kieliszek spirytusu
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Do kawy Desery Biszkopty

Biszkoptowa straciatella - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Biszkopt 1. Z podanych składników przygotować biszkopt. Piec 35 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni w blaszce 25x35 cm.
  • 2. Żelatynę rozpuścić w gorącym mleku. Wystudzić. Śmietanę ubić, dodać startą czekoladę, żelatynę i pokrojone w kostkę brzoskwinie.
  • 3. Biszkopta przekroić wzdłuż na 2 części. Każdą nasączyć, przełożyć masą, a wierzch udekorować polewą.
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować