Biszkoptowa rolada z jabłkami

4.5 (172 ocen)

Szybkie i łatwe ciasto do przygotowania

Składniki:

  • Składniki :

    3 duże jabłka,
    cynamon,
    sok z cytryny,
    1 łyżka oleju,
    5 jajek L,
    100g mąki,
    70g cukru,
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia.
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Desery

Biszkoptowa rolada z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka obierz i pokrój na drobną kostkę. Skropl sokiem z cytryny. Posyp cynamonem. Formę wyłóż papierem do pieczenia. Wlej olej i rozprowadź po całej powierzchni. Na blaszce ułóż jabłka.


  • 2. Białka ubij na sztywną pianę. Partiami wsyp cukier i dodaj po jednym żółtku. Na koniec wsyp mąkę z proszkiem do pieczenia. Delikatnie połącz składniki.

  • 3. Ciasto wylej na jabłka i równomiernie rozsmaruj. Piecz przez 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

  • 4. Wyciągnij blaszkę z gorącym biszkoptem i połóż do góry na wcześniej przygotowaną ściereczkę. Delikatnie ściągnij papier na którym bym pieczony biszkopt. Ponownie przewróć biszkopt i zwiń w roladę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować