Biszkopt z wiśniami i galaretką

4.49 (175 ocen)

  • 3 godz.

Nie namyślając się dużo zrobiłam biszkopt z owocami i galaretką. Mrożone wiśnie idealnie się wpasowały do mojego biszkoptu.

  • 3 godz.

Składniki:

  • 4 jaja
    4 łyżki maki pszennej typ 500
    4 łyżki maki ziemniaczanej
    50 gram cukru
    szczypta proszku do pieczenia.
    Dodatkowo:
    margaryna do smarowania formy
    2 galaretki wiśniowe
    wiśnie mrożone 500 gram Igoltex
    600 ml wrzątku
Wystaw ocenę:

4.49 (175 ocen)

Zobacz również:

Desery

Biszkopt z wiśniami i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Biszkopt z wiśniami i galaretką 1. Miksujemy jaja z cukrem na puch ( Powiększa nam się i robi piana ). Przesiewamy obydwie mąki razem z proszkiem do pieczenia . Dodajemy do puchu z jaj przesiana make i mieszamy w jedna stronę , delikatnie nie za szybko.

  • Biszkopt z wiśniami i galaretką 2. Smarujemy margaryną formę żaroodporną i posypujemy mąką , przekładamy masę biszkoptową. Pieczemy 25 minut w 170 stopniach. Po upieczeniu zostawiamy do ostudzenia . Do miski wsypujemy galaretkę wiśniową i wlewamy wrzątek . Mieszamy do rozpuszczenia i dopiero wtedy dodajemy wiśnie już rozmrożone i mieszamy . Zostawiamy do lekkiego zastygnięcia.
  • Biszkopt z wiśniami i galaretką 3. Przekładamy na biszkopt galaretkę z wiśniami i do lodówki 2 godzinki i gotowe. Można jeść :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować