Biszkopt z serem, z ptasim mleczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na sztywną pianę, następnie ubijając dodajemy cukier, żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Delikatnie mieszamy. Wlewamy ciasto do formy i pieczemy ok. 40 min w 175 stopniach. Studzimy. Biszkopt ostudzić i przeciąć na pół.
Masa serowa: masło utrzeć z żółtkami, dodać cukier i zmielony ser. Następnie dodać tężejącą galaretkę truskawkową rozpuszczoną w 1 szklance wody. Masę wyłożyć na biszkopt. Przykryć biszkoptem. Ptasie mleczko: Białka ubić z cukrem. Dodać tężejącą galaretkę truskawkową rozpuszczoną w 1 szklance wody. Wyłożyć na biszkopt. Posypać podpieczonymi wiórkami. Udekorować rozpuszczonymi krówkami.
Komentarze