Biszkopt z rabarbarem

0 (0 ocen)

  • 50 min

Prosty i szybki pomysł na kawałek ciacha.

  • 50 min

Składniki:

  • 5 jajek
    10 łyżek cukru
    10 łyżek mąki pszennej
    Szczypta proszku do pieczenia
    5 łodyg rabarbaru

Biszkopt z rabarbarem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rabarbar obrać i pokroić w kostkę, zasypać odrobiną cukru na 20 min.
  • 2. Oddzielić żółtka od białek.
  • 3. Z białek ubijać pianę, po kilku minutach dodać cukier, żółtka, mąkę i proszek do pieczenia i ubijać na mniejszych obrotach.
  • rabarbar 4. Blaszkę wyścielić papierem do pieczenia, wylać biszkopt i powciskać rabarbar.
  • 5. Piec ok 30 min. w piekarniku nagrzanym na 170 stopni

Porady

Można przekroić po upieczeniu i dodać jakiś krem!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy